top of page

Геометрични линии

Съвети за употребата на тапети с геометрични мотиви от интериорния дизайнер Александра Карпузова, собственик на студио за интериор The Fever Lab.


Тази година всички ние търсим сигурност и структура сред хаоса. Ескалиращата необходимост от налагане на системи за ред във всички аспекти на живота - от тенденциите за уелнес до приложенията за запознанства - доведе до нарастване на популярността за опростен, структуриран и модерен дизайн. Интериори, споменаващи елементарни геометрични аранжировки, фино повдигнат релеф и монохромни палитри, канализират комфорта, открит в мотива на геометричните фигури.


Геометричните тапети са чудесен начин да добавите индивидуалност дори в най-малките пространства, а смелите форми и графичните щампи позволяват пространството да изглежда по-просторно. Използването на такъв тапет позволява и визуалното балансиране на пространството, правейки го хармонично и цялостно. Дори само една стена да бъде декорирана с геометричен тапет, тя мигновено ще се превърне в акцент и ще привлече вниманието.

Тенденциите сред геометричните тапети ни показват все повече модели вдъхновени от стила арт деко, който от своя страна придава изтънченост и елегантност на дизайна.


Ако не сте сигурни от къде да започнете, когато избирате тапет с геометрични мотиви, може да потърсите наситени цветни шарки на бял или неутрален фон. Така ще намерите поне няколко приказни избора, за да освежите стените си.


Александра Карпузова – интериорен дизайнер и собственик на The Fever Lab (студио за интериор)


Тапети с геометрични линии можете да видите тук.

1029 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page