top of page

Лукс и висока устойчивост - "копринените" тапети.



Повечето от Вас, занимавали се под някаква форма с тапети в последните години, ще разпознаят понятието копринени тапети. Този разговорен израз не означава, че тапетите са направени от коприна, но текстилният ефект е толкова характерен и лесно разпознаваем, че изразът остана популярен през годините. До ден днешен поколения от клиенти влизат в магазините ни с въпроса "Имате ли копринени тапети?". Оказва се, че мекотата на допира и вариацията в текстилните структури, наподобяващи всичко от лен до сатен и дантела, съчетани с високата устойчивост, са класическа комбинация, любима на много от нас.


Свикнали сме, когато нещо е толкова елегантно и красиво, то да е трудно за работа или непрактично в дългосрочен план. При "копринените" тапети обаче красотата е съчетана с практичност и издръжливост. За да се постигне плътният, релефен и луксозен вид, се използва висок грамаж винил. Освен че изглежда уникално, този вид винил има множество преимущества:


  • По-устойчив е на механични увреждания като издраскване и натиск.

  • Може да се почиства не само с обикновена влажна кърпа, а и с четка и препарат без абразив, ако е необходимо.

  • Някои модели са труднозапалими - при пожар се възпламеняват по-бавно и не допринасят за разгарянето му.

  • Висока издръжливост - добре поставеният тежък винил краси помещенията години наред.


Обикновено тапетите тежък винил са на хартиена основа. Поради своята твърдост, хартиената основа е много подходяща за модели с дълбоко изразен релеф. Лепилото се нанася на тапета, който се сгъва и се оставя да омекне преди полагането.


Тази година успяхме да зарадваме привържениците на "копринените" тапети и с първите колекции тежък винил на основа от нетъкан текстил (още познат като флиз, флийс, флис). Вече има вариант лепилото да се нанася само на стената, а тапетът да се полага сух. Скоростта на ремонта се ускорява драматично, а и далеч по-малко лепило попада по пода и масата за разкрояване, което води до по-лесно почистване след ремонта - любим елемент на всички нас.


Единственото, което ни притеснява е, че пълната красота на тежкия винил рядко е видна на снимка. Вниманието към детайла, малките сякаш избродирани орнаменти, сатенираният или матов завършък, се усещат с допир и се виждат най-добре на живо. Ако имате път към някой от нашите магазини, там можете да се запознаете по-подробно с моделите и текстурите. Кой знае, може да се окажете част от новото поколение очаровани и удовлетворени от "копринените" тапети клиенти.



3652 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page