top of page

7 мита за тапетите

В тази кратка публикация се прицелваме в топ 7 на най-разпространените митове за тапетите.


Мит 1: Тапетите не са модерни.

Нищо подобно. Когато се спомене думата тапет, много от нас си представят традиционните мотиви от къщите на баба и дядо. Те могат да провокират сладка носталгия и топли чувства, но не винаги са първият стил, който ни идва на ум за новото ни жилище. За щастие днес фигуралният облик на тапетите е толкова разнороден и пъстър, колкото ни позволява въображението. От геометрични и флорални мотиви, през фототреалистични принтове до перспективни и триизмерни творения, които променят визуалната представа за интериорното пространство - в тапетите има всичко.


Мит № 2: Тапетите са трудни за работа.

Напротив. Технологиите и материалите днес са напреднали до такава степен, че лепенето се превръща в удоволствие. Флиз тапетите например се полагат на стената сухи, без да се мажат с лепило и се отстраняват също на сухо. Традиционните тапети също са лесни за монтаж, особено ако следвате точно инструкцията за употреба.


Мит № 3: Старите тапетите се свалят трудно.

Дори и да нямате от новото поколение флиз тапети, има специални препарати и уреди за сваляне на тапети. Напръсквате тапетите с препарат (ако покритието е от винил, тапетите предварително се надраскват или перфорират, за да проникне препаратът) и изведнъж свалянето става милион пъти по-лесно от старата система вода и шпакла.


Мит № 4: Тапетите се поддържат трудно.

Повечето тапети от среден до висок клас са с покритие от винил, което позволява почистване с кърпа и вода. Тапетите от тежък винил дори позволяват почитване с четка и неабразивен препарат. Голяма част от дуплекс тапетите (тапети от двуслойна хартия) имат покритие, което позволява леко забърсване. И докато на боядисаната стена винаги има място за лапички и зацапвания, на тапетите те просто не личат.


Мит 5: Тапетите не са издръжливи.

Всъщност, ако тапетите са поставени добре и няма проблеми, идващи от стената, те са доста издръжливи - спокойно могат да издържат и 10 години. Със сигурност ще Ви се прииска да ги смените, преди те да ви предадат.


Мит 6: Тапетите са скъпи.

Разбира се, че има скъпи модели тапети. Както при всеки продукт, по-качествените и по-оригиналните решения имат своята себестойност и цена. Това обаче не означава, че няма да намерите вашия бъдещ тапет - все пак цените започват от около 4 лв за 1 ролка от 5 кв.м. Ще ви издадем и една малка тайна: някои модели от висок клас се намаляват, когато спре производството им. Следете редовните ни промоции - току-виж сте намерили идеалния партньор за домашен уют.


Мит №7: Стената трябва да е идеално гладка.

Най-добре е стената да е идеално гладка - това прави инсталацията лесна и естетиката чудесна. Не е невъзможно обаче да се справим и с по-неравномерни стени - за целта се подбира по-плътен и обемен тапет или пък някой от заздравяващите тапети, които прикриват пукнатини и дават нов вид на всяка стена.


Казано накратко: смело напред с тапетите! А ако все още имате тапетни притеснения, нашите консултанти са насреща - обадете ни се или наминете покрай магазините ни, с радост ще помогнем.


1175 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page