Как да залепим тапети на основа от нетъкан текстил (флиз)

Съвети от професионалистите

Тапетите на флиз основа са едни от най-лесните за монтаж тапети. Основата от нетъкан текстил позволява лепилото да се нанася само на стената, без да е необходимо да мажете платното тапет. При отстраняване се свалят на сухо и без остатък.


Бързи инструкции за лесните тапети:


1. Подгответе стената добре: осигурете чиста, здрава, суха и гладка повърхост за залепване. Стената се грундира с по-рядък разтвор от лепилото, а ако е нова или скоро не е имало тапети на нея, с дълбокопроникващ грунд. Изчакайте грундът да изсъхне преди да поставите тапетите.


2. Разкройте тапетите на дължини като не забравяте да оставите по няколко сантиметра допълнително в случай на неравномерни височини.


3. Намажете участък от стената с широчина малко повече от ширината на платното тапет. Поставете разкроената дължина. Изгонете въздуха със силиконова шпакла като внимавате да не разтягате платната настрани. Мокрите тапети са еластични и ако бъдате разтегнати прекомерно при изгонването на въздуха, могат да се свият обратно при изсъхване и да образуват фуга.


Това е всичко. Приятно лепене!


Тапети на основа от нетъкан текстил

Лепила и инструменти

114 преглеждания

МАГАЗИНИ: бул. Ботевградско шосе 525 (Jumbo Plaza), София, тел. 02 931 39 25 · бул. Луи Пастьор 30, Люлин 7, София, тел. 02 927 73 22 · www.minimax.bg

  • Facebook