top of page

Как да залепим тапети симплекс

Съвети от професионалистите

Симплекс тапетите са изработени от еднослойна хартия. Хубавото на този вид тапети е, че са евтини и с много малко финанси може да се преобрази едно помещение. Някои симплекс тапети дори имат и покритие, което прави цветовете им устойчиви на случайно напръскване с вода и могат да се използват в кухни. Недостатъкът на този вид тапети е, че са тънки и с тях трябва да се работи по-внимателно.


На пръв поглед поставянето на тънки хартиени тапети може да изглежда трудно, но всъщност само трябва да се внимава за няколко особености:


1. Подгответе стената добре: осигурете чиста, здрава, суха и гладка повърхост за залепване. Това е важно за всеки вид тапети, но при симплекс тапети е още по-важно, тъй като те са тънки и всяка неравност, петно или пукнатина проличава веднага. Стената се грундира с по-рядък разтвор от лепилото, а ако е нова или скоро не е имало тапети на нея, с дълбокопроникващ грунд. Изчакайте грундът да изсъхне преди да поставите тапетите.


2. Разкройте тапетите на дължини като не забравяте да оставите по няколко сантиметра допълнително в случай на неравномерни височини.


3. Намажете дължината тапет с лепило разтворено в пропорция за хартиени тапети. Поставете тапета веднага на стената и не чакайте да омекне. Изгонете въздуха със силиконова шпакла като внимавате да не притискате силно и да не разтягате. Мокрите тапети са еластични и при прекомерен натиск могат да се разтегнат или нарушат.


Това е всичко. Приятно лепене!

384 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page