Как да залепим тапети дуплекс

Съвети от професионалистите

Дуплекс тапетите са изработени от двуслойна хартия. Те са по-плътни и устойчиви от тапети симплекс и акрил, а някои модели имат и покритие, което позволява леко забърсване.


Три стъпки за правилно и лесно залепване на тапети дуплекс:


1. Подгответе стената добре: осигурете чиста, здрава, суха и гладка повърхост за залепване. Стената се грундира с по-рядък разтвор от лепилото, а ако е нова или скоро не е имало тапети на нея, с дълбокопроникващ грунд. Изчакайте грундът да изсъхне преди да поставите тапетите.


2. Разкройте тапетите на дължини като не забравяте да оставите по няколко сантиметра допълнително в случай на неравномерни височини.


3. Намажете дължината тапет с лепило разтворено в пропорция за хартиени тапети. Сгънете на две и оставете тапета няколко минути да омекне. Поставете на стената и изгонете въздуха със силиконова шпакла като внимавате да не разтягате платната настрани. Мокрите тапети са еластични и ако бъдате разтегнати прекомерно при изгонването на въздуха, могат да се свият обратно при изсъхване и да образуват фуга.


Това е всичко. Приятно лепене!


Тапети дуплекс

Лепила и инструменти

278 преглеждания

МАГАЗИНИ: бул. Ботевградско шосе 525 (Jumbo Plaza), София, тел. 02 931 39 25 · бул. Луи Пастьор 30, Люлин 7, София, тел. 02 927 73 22 · www.minimax.bg

  • Facebook