top of page

Трето измерение с фототапети

Нови свежи модели флиз фототапети с улеснен монтаж

Ако искате да се пренесете в някое далечно кътче на света, да създадете оптична илюзия или да придадете по-закачлив характер в интериора, фототапетите са Вашият продукт. Този сезон, с новите ни флиз варианти, сме се погрижили декорацията с фототапети да е едновременно по-лесна за монтаж, по-приятна естетично и по-лесна за поддръжка. За да преобразите дома и да създадете едно ново измерение, Ви трябват само една свободна стена и малко ентусиазъм.


Идеи за интериори с фототапети:

Всички фототапети Mini Max - Dimex на флиз основа от новата селекция можете да видите тук.


Как да залепим фототапетите


Подготовка на стената

Стената трябва да бъде чиста, гладка и суха. Стари тапети, боя и петна трябва да бъдат отстранени предварително. Ако има неравности по стената, те трябва да бъдат загладени. Проверете дали стената е абсорбираща и при необходимост грундирайте.


Подготовка на лепилото

Всеки фототапет идва с включено лепило - изсипете го постепенно в 2 литра студена вода, докато едновременно разбърквате. Изчакайте няколко минути и разбъркайте отново. Лепилото е готово за употреба.


Монтаж

Фототапети Mini Max - Dimex са изработени от нетъкан текстил (флиз), който позволява лесен монтаж - лепилото се нанася само на стената. За разлика от традиционните фототапети, които се състоят от много части, фототапетите Mini Max - Dimex са на ленти от цяла дължина - много по-лесни за поставяне и по-красиви в окончателния си вид поради по-малкия брой снадки.


Преди да започнете залепването, поставете фототапетa на земята пред стената и проверете дали изрязаните части са подредени в правилния ред и съвпадат една с друга. С помощта на отвес или нивелир отбележете вертикална водеща линия за лесен и точен монтаж. Започнете лепенето с лявата част на фототапета. Нанесете равномерен слой от лепилото върху стената и залепете съответната част, като се водите по отбелязаната линия. Притиснете леко с валяк. Въздушните мехурчета се отстраняват само вертикално, като се внимава да няма разтягане. Отделните части на фототапета се нанасят една до друга и никога не трябва да се застъпват. Остатъци от лепило върху фототапета се премахват с влажна кърпа. Белите полета, индикиращи частите, се изрязват, когато фототапетът е изсъхнал напълно.


Почистване

Фототапетът може да бъде почистван с леко влажна кърпа.



476 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page