Как да залепим акрилни тапети

Съвети от професионалистите

Акрилните тапетите са много ефектен и сравнително бюджетен вариант за декориране. Те са тънки и имат деликатно покритие, поради което трябва да се работи с тях внимателно.


Важните понятия:


1. Подгответе стената добре: осигурете чиста, здрава, суха и гладка повърхост за залепване. Това е важно за всеки вид тапети, но при акрилните тапети е особено належащо, тъй като те са тънки и всяка неравност, петно или пукнатина може да проличи. Стената се грундира с по-рядък разтвор от лепилото, а ако е нова или скоро не е имало тапети на нея, с дълбокопроникващ грунд. Изчакайте грундът да изсъхне преди да поставите тапетите.


2. Разкройте тапетите на дължини като не забравяте да оставите по няколко сантиметра допълнително в случай на неравномерни височини.


3. Намажете дължината тапет с лепило разтворено в пропорция за хартиени тапети. Поставете тапета веднага на стената и не чакайте да омекне. Изгонете въздуха внимателно със силиконова шпакла - покритието на тапетите е деликатно и може да се увреди при натиск и търкане.


Това е всичко. Приятно лепене!

50 преглеждания

МАГАЗИНИ: бул. Ботевградско шосе 525 (Jumbo Plaza), София, тел. 02 931 39 25 · бул. Луи Пастьор 30, Люлин 7, София, тел. 02 927 73 22 · www.minimax.bg

  • Facebook