top of page

Индустриалният дизайн в интериора

Тапети с мотив тухла, дърво, бетон, камък в домашни и търговски пространства

Тапет с оголена тухла / Exposed brick wallpaper

Една от изключително силните интериорни тенденции на новото хилядолетие е индустриалният дизайн. Идеята се заражда когато стари сгради с индустриално предназначение като складове и фабрики започват да се трансформират за жилищни и понякога търговски цели. Използват се вече присъстващи елементи като бетон, камък, метал, оголени тухли и греди. Индустриалният дизайн бързо става хит и започва да включва все повече нестандартни източници на вдъхновение от градски и производствени среди - ламарини, контейнери, рециклирани материали. Вместо да се прикриват и пребоядисват тръби, кабели и свободно висящи осветителни тела, те се интегрират в интериора и даже се акцентират, за да се постигне суров и автентичен вид.


Как да включим индустиралния стил в нашия интериор


За да изградим интериор с индустриален стил, не е необходимо да имаме оригинално пространство, което да преоформим. Със съвременните тапети можем да го постигнем навсякъде.


Тайните са следните:


  • Важен е мотивът - изберете някой от многото фотореалистични тапети, които имитират тухла, дъска, ламарина, бетон. Те са изработени така, че да имат силен визуален, понякога даже 3D ефект, но тъй като са тапети, се поддържат и сменят далеч по-лесно от автентичните им събратя.

  • Използвайте неутрални цветове - всички нюанси на сиво (от бетонено светлосиво до дълбок графит), черно, екрю, бежово, кафяво. Ръждивите нюанси също могат да присъстват, особено под формата на ламарина и тухла. Съществуват и модерни индустриални колекции тапети, които добавят червено, маслено зелено и жълто.

  • За максимален 3D ефект с лесна поддръжка, можете да използвате и панели. Те са чудесни за кухни и бани, където има влага.


Не е задължително всичко да е с индустриален привкус - красотата на този тренд е, че лесно се съчетава с много други стилове. За собствениците на заведения, барове и ресторанти този стил също е много подходящ, тъй като е смел, суров, силно атрактивен и лесно може да обедини вече съществуващи елементи.


Бюджет


Лесно е да се говори абстрактно за тенденции, но всяка едно обновление рано или късно опира до финансови фактори. Тук сме се постарали да бъдем от полза - може да намерите подходящи тапети за индустриален дизайн във всички ценови класове - от 6 лв до 90 лв за 1 ролка. Разликите са във вида, материала и начина на поддръжка на тапета. Ние винаги бихме препоръчали покритие от винил, защото се почиства и поддържа лесно и издържа дълго време. За заведения и обществени пространства тежкият винил е страхотен, той е с много висока устойчивост на механични увреждания. А за бюджетни решения не пренебрегвайте дуплекс тапетите - тяхната плътност позволява релефен вид, който е много подходящ за индустриални мотиви.


Ето и нашата селекция от подходящи тапети:

... и още много модели тукЗа привържениците на фототапетите има и такива алтернативи с индустриален привкус. Цените варират от 58 до 109 лв за фототапет.

... и още модели тук1305 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page